Studentski zbor Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta organizira još jednu online projekciju dokumentarnog filma – CinePharm.

Nakon uspješno održane prve ikada online projekcije na temu buktajuće pandemije, organizacijski odbor CinePharma upustio se u organiziranje novog prikazivanja filma putem digitalnih kanala. Kao i prošloga puta, organizatori će prezentirati film putem platforme Vimeo, nakon čega će slijediti diskusija u virtualnoj sobi EasyWebinar.

Ovoga puta na repertoaru je BBC-jev film The Truth About Looking Good kojim će se otvoriti pitanja o uporabi kozmetike.

„Je li bolje vjerovati brandovima s dugom tradicijom ili se okrenuti inovativnim proizvodima? Jesu li nam doista potrebni svi proizvodi u dnevnoj njezi kože? Utječe li više na odluku za kupovinom proizvoda njegovo pakiranje ili sastav? – samo su neka od pitanja na koja želimo dati odgovor novom projekcijom CinePharma“, napomenula je kolegica Tea Sinožić.

Voditeljica diskusije nakon odgledanog filma bit će magistra farmacije Marina Marušić Fojs, vlasnica privatne ljekarničke prakse na zagrebačkim Ravnicama. Ljekarna je poznata po uređenim prostorima i laboratorijima za izradu magistralnih pripravaka dizajniranih prema suvremenim svjetskim smjernicama.

Sva prikupljena sredstva i ovoga puta će se donirati hrvatskom Crvenom križu koji pomaže građanima u vrijeme trenutačne epidemiološke krize. Načini na koji se mogu uplatiti novčana sredstva navedenu su na Facebook eventu.

Projekcija će se održati u ponedjeljak, 27. travnja 2020. godine s početkom u 20:00 sati.