Rp./ se nalazi na svakom receptu i predstavlja invokaciju. “Recipe” je imperativ latinskog glagola recipio, recipere (uzimati), iz čega proizlazi da “recipe” znači “uzmi”.
Prvi broj časopisa Recipe izašao je davne 2009. godine, čime su, od tog trenutka, udareni temelji dugogodišnjeg i svakogodišnjeg objavljivanja i izdavanja časopisa. Do sada je izdano jedanaest brojeva, a okrugli deseti izdani broj časopisa redakcija je obilježila osnivanjem Recipe LikePage-a na Facebooku u ožujku 2018. godine.
Funkcija LikePagea je identična tiskanom broju Recipea: obavještavati o znanstvenim i općenitim studentskim temama te temama vezanima za Udrugu studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske. Slobodno možemo reći kako je Recipe LikePage moderniji, ažurniji, brži i znatno dostupniji kanal distribucije informacija. Nastojimo biti argumentirani, jasni i sažeti, jednom riječju – KONCIZNI u borbi protiv poplave dezinformacija u današnjem svijetu.
S obzirom da je sam LikePage polučio izvrsne rezultate te nadasve pozitivne povratne informacije, idući korak nametnuo se kao sam od sebe: osnivanje portala. Sam portal nudi profesionalniji, stručniji, vizualno privlačniji i jasniji pristup izvještavanja o najnovijim temama iz znanosti te života Udruge i Fakulteta.