U četvrtak 9. travnja 2020. godine po prvi put će se održati online CinePharm – projekcija dokumentarnog filma. S obzirom da je zbog trenutačne epidemiološke situacije organizacija projekcije filma na Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu blago otežana, CinePharm se seli u online prostor i dolazi direktno u vaše domove.

Travanjska će projekcija filma tako obrađivati aktualnu temu – buktajuću pandemiju COVID-19. Na repertoaru je serija Pandemic: How to Prevent an Outbreak, točnije druga epizoda naziva s kojim se možemo poistovjetiti – Pandemic Is Now.

„Planirani film donosi uvid u način na koji se svijet spremao za novu pandemiju prije početka aktualne globalne pandemije COVID-19. Koje su bile pretpostavke o nadolazećoj pandemiji, jesmo li ju mogli dočekati spremniji i je li zaista za početak pandemije moguće okriviti samo jednu osobu – samo su neka od pitanja na koja ćemo nastojati dati odgovor“, izjavila je jedna od organizatorica predstojećeg CinePharma, kolegica Tea Sinožić.

I ovog puta nakon odgledanog filma slijedi diskusija koju će voditi prof. dr. sc. Gordan Lauc. Sva pitanja, na koja gledatelji nisu dobili odgovor u filmu, moći će postaviti profesoru u chatu platforme easywebinar.

Humanitarni karakter neće izostati ni ovog puta – donacije je moguće uplatiti putem dviju aplikacija, Keksa i Revoluta. Sav skupljeni iznos donirat će se hrvatskom Crvenom križu koji pomaže potrebitim građanima tijekom ove izvanredne situacije.

Projekcija će se održati u četvrtak 9. travnja 2020. godine od 20:00 sati, a sve informacije o njoj, kao i link za pristupanje projekciji te način doniranja sredstava možete pronaći na sljedećem linku.