Od 29. listopada do 3. studenog 2019. godine u Poreču je održan šesnaesti po redu EPSA Autumn Assembly (Jesenska skupština). Autumn Assembly je jedan od najvažnijih događaja CPSA-ine krovne organizacije EPSA-e (engl. European Pharmaceutical Students’ Association) te nam je velika čast reći kako je odgovornost za organizaciju ovakvog događaja pripala upravo članovima CPSA-e.

Tema ovogodišnjeg Kongresa obuhvaćena nazivom „Quo vadis pharmacy? Paving the way towards biological therapy“ bila je znanstveni i tehnološki razvoj biološke terapije. Tako je čak 350 sudionika iz 28 europskih zemalja imalo prilike slušati neke od najboljih stručnjaka iz ovog područja koje je danas svakako jedno od narelevantnijih u biomedicinskim znanostima. Renomirani hrvatski i europski znanstvenici u svojim su predavanjima studentima govorili o novostima u razvoju biofarmaceutika, o kliničkim primjenama inovativnih terapija, ali i o financijskim izazovima s kojima se suočavaju zdravstveni sustavi uslijed povećanog tržišnog udjela ove vrste mahom prilično skupih lijekova. Osim zanimljivih predavanja, organizatori su sudionicima pripremili i brojne radionice, javnozdravstvene kampanje, treninge i još mnoštvo sadržaja kojima se znanje studenata nadograđuje i van kurikuluma.

Naravno, unaprjeđivanje znanja i vještina nije jedini cilj kod organizacije ovakvih Kongresa, stoga se 12 članova Organizacijskog odbora pobrinulo za bogati program razgledavanja Istre i okolice, ali i brojne tematske večeri na kojima su se sudionici mogli međusobno bolje upoznati te izmijeniti iskustva studiranja u različitim zemljama. Već prvog dana organizirana je večer dobrodošlice, a nakon toga su uslijedile tematska večer u kojoj su se sudionici maskirali u heroje i zločince te internacionalna i hrvatska večer. Na internacionalnoj večeri svaka od država sudionica ima postavljen svoj „štand“ na kojem ostatku sudionika predstavljaju svoje delicije, a na hrvatskoj je večeri naravno predstavljena Hrvatska kao organizator Kongresa. Posljednja i najsvečanija je bila posljednja večer Kongresa kada je održana Gala večera.

Osim 12 članova Organizacijskog odbora, za dobru atmosferu i što ugodniji boravak svih sudionika u Poreču pobrinulo se i 25 članova Pomoćnog odbora koji su svima bili na raspolaganju tijekom čitavog Kongresa. Dugotrajna i zahtjevna organizacija, žestoki tempo Kongresa i sve muke organizatora i pomoćnog odbora isplatile su se u konačnici, jer su svi sudionici potvrdili kako su uživali u Poreču i Hrvatskoj te kako će im ovaj Kongres svakako ostati u sjećanju.

Da je cijeli događaj protekao u najboljem redu, potvrdio nam je predsjednik organizacijskog odbora Marin Tušinec čiju izjavu prenosimo u cijelosti:

„Ponosni smo što nakon više od 18 mjeseci priprema možemo kazati kako smo u Poreču okupili 350 studenata farmacije i mladih magistara iz cijele Europe te im ponudili ne samo više od 100 sati sveobuhvatnog edukativnog programa na temu bioloških lijekova, već i sjajnu priliku za internacionalno umrežavanje i stjecanje korisnih poznanstava za budućnost. Pored svega toga, otvorili smo ili nastavili suradnje s više od 80 privatnih kompanija i institucija, a time i indirektno doprinijeli profesionalnom razvoju naših sudionika od kojih je određen broj, kako saznajemo, dobio intrigantne poslovne ponude od strane naših kongresnih sponzora.

U sklopu događaja organizirali smo i vrlo uspješnu javnozdravstvenu kampanju te smo mjereći osnovne zdravstvene parametre podigli svijest porečkih građana o važnosti kontinuiranog praćenja vlastitog zdravstvenog stanja, a uz to smo i organizirali humanitarne akcije kojima smo prikupili značajna sredstva za umirovljenički dom „Poreč”, kao i udrugu „Naša djeca”.

Još jednom bih istaknuo veliku zahvalnost našem generalnom kongresnom sponzoru, kompaniji Jadran Galenski laboratorij, na svim oblicima podrške koju su nam kontinuirano pružali, ali i svim ostalim sponzorima, Gradu Poreču i Gradu Zagrebu, Istarskoj županiji, Hrvatskoj ljekarničkoj komori i Hrvatskom farmaceutskom društvu, Farmaceutsko-biokemijskom fakultetu i Studentskom zboru Sveučilišta u Zagrebu, kao i srdačnom osoblju Valamar Riviere d.d.

Ovaj događaj, kojeg sada s pravom možemo okarakterizirati kao najveći u bogatoj dvadesetpetogodišnjoj povijesti Udruge, zasigurno je značajno doprinio domaćoj i internacionalnoj reputaciji Udruge, ali joj i otvorio brojna vrata za daljnji razvoj, kako kroz brojna znanja stečena ovako kompleksnim organizacijskim procesom, tako i kroz more novih korporativnih i institucionalnih partnera.

Za kraj, ono najvažnije: htio bih još jednom duboko zahvaliti grandioznom timu koji je lavovski odradio sve neupitno teške zadatke: Sara, Tajana, Petra, Matea, Tomislave, Viktore, Iva, Helena, Emily, Tea i Bruno, bila mi je čast raditi s vama, dokazali ste svima da kategorija “nemoguće” za vas nije niti će ikad biti opcija. Vaša kreativnost, ustrajnost i volja za radom bili su mi inspiracija zbog koje je cijeli proces bio mnogo opušteniji, lakši i zabavniji. Zavidim svakom budućem studentskom ili profesionalnom timu koji će vas “preoteti”.”