Već tradicionalno Natjecanje u marketinškim vještinama ove godine održano je u suradnji s Novo Nordiskom. Od 24. do 26. ožujka natjecatelji su imali priliku istražiti je li moguće promijeniti percepciju javnosti o debljini. Uobičajeno, na natjecanju su sudjelovali studenti svih godina, ali ovo je prvi put da su osim studenata iz Zagreba sudjelovale i kolege iz Splita i Rijeke.

Prvi dan natjecanja sudionici su imali priliku slušati dr. sc. Tomislava Božeka dr. med. koji je govorio o patologiji debljine i njenim najčešćim komorbiditetima. Zatim je Marija Šegedin Žuvela mag. pharm. (Business Unit Director Obesity at Novo Nordisk) upoznala studente s ciljevima i načinom provođenja marketinške kampanje. Natjecatelji su potom nasumično podijeljeni u osam timova. Zadatak im je bio osmisliti marketinšku kampanju koja javnost osvještava o činjenici da je debljina bolest.

Drugi dan natjecanja studenti su marljivo izrađivali kampanju u prostorijama fakulteta kako bi posljednji dan mogli prezentirati svoja rješenja stručnom žiriju iz Novo Nordiska. Dakle, 26. ožujka predstavnici timova su u otprilike 10 minuta objasnili svoju viziju o upoznavanju javnosti s pojmom debljine pomoću društvenih mreža.

Najupečatljiviji slogani bili su posebno pohvaljeni, a upravo je pokazana kreativnost donijela pobjedu timu broj četiri (Dora Hipša, Dunja Širić, Bruno Mršić, Josip Mihelić, Petra Radman). Na drugom mjestu završio je tim broj pet (Jakov Mlinar, Petra Jankov, Suzana Kucelj, Iva Dragun, Filip Simić), a broncu je sudbonosno dobio tim rednog broja tri (Domina Vrdoljak, David Novković, Ana Šarić, Lea Malezan, Ivan Livančić). Spomenute ekipe osvojile su novčane nagrade i mogućnost sudjelovanja u marketinškoj kampanji Novo Nordiska.

Natjecanje u marketinškim vještinama ponudilo je studentima mogućnost profesionalnog usavršavanja u području marketinga. Svi sudionici su pokazali neizmjernu kreativnost, odlične meke vještine i izuzetno dobar timski rad, stoga im ovim putem svima čestitamo, a sve ostale čitatelje pozivamo na buduća natjecanja.